Historie

Rolling Home is opgericht in 1994. Al snel ontstond de ambitie om op te gaan treden. Het eerste optreden was op straat voor een groot publiek tijdens de viering van 50 jaar bevrijding in mei 1995. Samen met een groep dames werden bevrijdingsliedjes ten gehore gebracht. In het begin bestond het repertoire voornamelijk uit Shanty muziek. Dit succes smaakte naar meer en al gauw kwamen er meer aanvragen voor optredens binnen - en buiten Friesland. We kregen de smaak echt te pakken en de grenzen werden steeds verder verlegd. Optredens in o.a. Skagen  (Denemarken), maar ook in Engeland en Schotland. Met het koor hebben we ook twee keer een revue ingestudeerd en in verschillende theaters opgevoerd.

Binnen Friesland hebben we in 2012/2013 in de Friese Elfsteden een zang- Elfstedentocht georganiseerd en verschillende optredens in theaters uitgevoerd. In de loop der jaren hebben we meerdere spetterende optredens gehouden met bekende artiesten als John Wright, Dubliners, Rients Gratema, Ella and Herman...

In 2015 heeft Rolling Home haar 20-jarig bestaan gevierd met een wervelende muzikale show in een uitverkocht theater in Sneek.
 
Het repertoire is in de afgelopen jaren verschoven van Shanty naar voornamelijk Folk.

In het najaar van 2015 heeft Rolling Home haar nieuwe CD “Twenty Years Young” uitgebracht. Op deze CD staan nieuwe nummers die regelmatig op Omrop Fryslan te beluisteren zijn. Naast deze recente CD heeft Rolling Home nog 2 CD’s en verschillende DVD’s uitgebracht met wat ouder maar niet minder aantrekkelijk repertoire.

In het begin bestond Rolling Home voornamelijk uit Snekers, heden ten dage komen de leden en muzikanten uit alle windstreken van de provincie.

Inmiddels bestaat Rolling Home al meer dan 25 jaar. In het jubileumjaar 2019, zijn er vele activiteiten georganiseerd. In april hebben we een korendag gehad in het Convenant met bevriende koren zoals; Flair, the Frisian-Harmonizers, de Brûskoppen. Ook hebben we een tour georganiseerd door Fryslân met
Gurbe Douwstra om alvast wat warm te draaien voor ons groot jubileumconcert in het cultuur Kwartier Sneek, in het Atrium. 
 
Hier waren vele bevriende musici uitgenodigd waaronder  Flair, Tûzen Triennen, Bogerman Bigband, Andehlian, Auke Wiebesz SGA40, T-Brass, EX BTW, Andre Hazes en Last but not least de “oude” begeleidingsband van John Wright.
Dit alles in een geheel uitverkocht huis. Wat een feest en voorrecht om zo ons jubileum te vieren.
 
Helaas kwam er begin 2020 een pandemie Covid 19 opzetten en hebben we nagenoeg niet meer gerepeteerd, ook het feit dat er mutaties kwamen in de begeleidingsgroep en het plotseling overlijden van onze muzikaal leider Hans Faber, heeft het een en ander te weeg gebracht.
 
Vol goede moed gaan we verder met zijn allen vol vertrouwen de muzikale toekomst tegemoet.