Rolling Home

Historie


Rolling Home is opgericht in 1994. Al snel ontstond de ambitie om op te gaan treden. Het eerste optreden was op straat voor een groot publiek tijdens de viering van 50 jaar bevrijding in mei 1995. Samen met een groep dames werden bevrijdingsliedjes ten gehore gebracht. In het begin bestond het repertoire voornamelijk uit Shanty muziek.

Dit succes smaakte naar meer en al gauw kwamen er meer aanvragen voor optredens binnen - en buiten Friesland. We kregen de smaak echt te pakken en de grenzen werden steeds verder verlegd. Optredens in o.a. Skagen  (Denemarken), maar ook in Engeland en Schotland. Met het koor hebben we ook twee keer een revue ingestudeerd en in verschillende theaters opgevoerd.

Binnen Friesland hebben we in 2012/2013 in de Friese Elfsteden een zang- Elfstedentocht georganiseerd en verschillende optredens in theaters uitgevoerd. In de loop der jaren hebben we meerdere spetterende optredens gehouden met bekende artiesten als John Wright, Dubliners, Rients Gratema, Ella and Herman...

In 2015 heeft Rolling Home haar 20-jarig bestaan gevierd met een wervelende muzikale show in een uitverkocht theater in Sneek.
 
Het repertoire is in de afgelopen jaren verschoven van Shanty naar voornamelijk Folk.

In het najaar van 2015 heeft Rolling Home haar nieuwe CD “Twenty Years Young” uitgebracht. Op deze CD staan nieuwe nummers die regelmatig op Omrop Fryslan te beluisteren zijn. Naast deze recente CD heeft Rolling Home nog 2 CD’s en verschillende DVD’s uitgebracht met wat ouder maar niet minder aantrekkelijk repertoire.

In het begin bestond Rolling Home voornamelijk uit Snekers, heden ten dage komen de leden en muzikanten uit alle windstreken van de provincie.